Кабул, Авганистан / - EPA-EFE
03/04/2022 u 10:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Експлозија у Кабулу, најмање 15 људи повријеђено

Није још познато шта је изазвало ову експлозију и нико није за сада преузео одговорност, а талибанске власти се нису оглашавале поводом инцидента

У експлозији у центру авганистанске престонице Кабула данас је повријеђено најмање 15 људи, према изјавама свједока преноси АП.

Како се наводи, није још познато шта је изазвало ову експлозију и нико није за сада преузео одговорност, а талибанске власти се нису оглашавале поводом инцидента.

ТВ Асошиејтед прес приказала је снимке на којима се види како повријеђене уклањају са мјеста догађаја, а носе их пролазници.

Ваис Ахмад, мјењач новца, рекао је агенцији да се експлозија догодила на пијаци на којој ради, као и да је пијаца одмах затворена након експлозије, а да су власти блокирале цијело подручје.

Ово је прва експлозија у авганистанској престоници послије неколико мјесеци, након што су талибани појачали безбједност у већем дијелу земље од доласка на власт у августу, а њихове трупе поставиле су десетине контролних пунктова широм града.

Највећа пријетња са којом се талибани суочавају долази од Исламске државе у Авганистану Хорасан" (ИСИС-К), иако су је поразили у њеном упоришту у источном Авганистану.

У саопштењу касно у суботу ИСИС-К је навео да су гађали возило талибана у Кабулу, убивши све у возилу, али у суботу није било потврде од талибанских власти нити знакова експлозије, наводи АП.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:25