ЕКСПЛОЗИЈА, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
16/01/2022 u 15:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Експлозије одјекнуле у неколико иранских градова, тресли се врата и прозори на кућама

Гувернер западног града Асадабада одбацио jе раниjе данас могућност да jе грмљавина узрок приjављених гласних експлозиjа

Гласне експлозиjе коjе су могле да се чуjу рано jутрос у неколико градова на западу Ирана биле су последица невремена коjе jе изазвало панику међу неким становницима, изjавио jе данас званичник министарства унутрашњих послова, преноси Блиц.

- Након разговора са релевантним безбједносним и воjним агенциjама, утврђено jе да су звуци изазвани грмљавином и муњама. Ниjе се десио никакав посебан инцидент - рекао jе Маџид Мирахмади за новинску агенциjу ИРНА.

Интензитет звука у поjединим мјестима био jе такав да су се врата и прозори на кућама тресли, а људи су напуштали своjе куће, саопштио jе новински саjт "Рокна" на Телеграму.

Гувернер западног града Асадабада одбацио jе раниjе данас могућност да jе грмљавина узрок приjављених гласних експлозиjа коjе су се чуле у неколико иранских градова и места.

Роjтерс наводи да су иранске власти, после неколико сличних инцидената коjи се догађаjу последњих мјесеци, саопштиле да иранска воjска одржава ненаjављене вежбе противваздужне одбране, поводом растућих тензиjа око иранског нуклеарног програма са Израелом и Сjедињеним Америчким Државама.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:25