Unsplash, ilustracija / - UNSPLASH, ILUSTRACIJA
24/04/2023 u 23:47 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Eksplozije u Pakistanu: Poginulo osam ljudi, više od 50 ranjenih

Šef policije je dodao da je u kancelarijama bilo stare municije i da se istražuje da li je to moguć uzrok eksplozije ili je ipak u pitanju teroristički napad

Najmanje osam ljudi poginulo je danas, a više od 50 ih je ranjeno u dvije eksplozije u pakistanskom odeljenju za antiterorizam na sjeverozapadu zemlje, saopštila je policija, prenosi Nova.rs.

Šef pokrajinske policije Ahtar Hajat rekao je da se još ne zna šta je izazvalo eksplozije u sjeverozapadnoj dolini Svat, koju su ranije dugo kontrolisali islamski militanti, prije nego što su isterani odatle tokom vojne operacije 2009. godine.

Međutim, militanti su 2012. godine u toj oblasti ranili dobitnicu Nobelove nagrade Malalu Jusafzai.

Dolina je poznata i po tome što je tu rođen Mula Falula, bivši lider pakistanskih talibana, koji je ubijen u vazdušnom napadu u susjednom Avganistanu 2018. godine.

Hajat je dodao da većinu nastradalih u Odeljenju za antiterorizam čine policajci, ističući da su takođe život izgubili i žena i dijete koji su slučajno prolazili pored zgrade u vreme eksplozije.

Šef policije je dodao da je u kancelarijama bilo stare municije i da se istražuje da li je to moguć uzrok eksplozije ili je ipak u pitanju teroristički napad.

-Ovo je nesrećan slučaj-rekao je regionalni šef antiterorističke jedinice Sohail Halid, dodajući da djeluje da se ne radi o samoubilačkom ili terorističkom napadu.

On je rekao da je u zgradi postojalo skladište oružja i da se trenutno pretpostavlja da je možda došlo do eksplozije zbog nepažnje, ali je naglasio da su „sve opcije otvorene“ o mogućem uzroku.

Zasad niko nije preuzeo odgovornost.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. septembar 2023 05:54