/ - PHOTO BY RICARDO GOMEZ ANGEL ON UNSPLASH
27/10/2022 u 09:48 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Elektrana na Krimu na meti napada dronom

Transformator centrale koji se zapalio "bio je ranije na popravci i ne radi", rekao je guverner dodajući da su "radnici centrale brzo lokalizovali požar"

Vlasti crnomorskog poluostrva Krim koje je 2014. godine pripojila Rusija, saopštile su danas da je elektrana Balaklava preko noći gađana bespilotnom letjelicom i da nije bilo žrtava ni velike štete, javljaju agencije prenose mediji.

-Protekle noći je bespilotna letjelica pogodila termoelektranu Balaklava- izjavio je guverner Sevastopolja Mihail Razvojajev.

Prema njegovim riječima, nije bilo žrtava i pričinjena je minimalna šteta.

Razvojajev je rekao da nema problema za snabdijevanje električnom energijom. Dodao je da "incident ne utiče na dalje snabdijevanje strujom Sevastopolja i poluostrva".

Transformator centrale koji se zapalio "bio je ranije na popravci i ne radi", rekao je guverner dodajući da su "radnici centrale brzo lokalizovali požar".

Izjava guvernera dolazi u vrijeme kada Ukrajina nastavlja svoju kontraofanzivu na jugu zemlje. Ruske snage su posljednjih nedjelja pojačale napade na energetsku infrastrukturu Ukrajine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 22:57