Реџеп Тајип Ердоган / - (Фото: PREDSEDNIK.RS)
19/08/2021 u 07:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ердоган: Турска jе отворена за сарадњу са талибанском влашћу

Према његовим ријечима, цијени талибанске умјерене изjаве и обећање да неће владати онако како су владали у прошлости

Турски предсједник Реџеп Таjип Ердоган jе поручио да jе његова држава, како jе рекао, отворена за сарадњу са талибанском влашћу у Авганистану.

Према његовим ријечима, цијени талибанске умјерене изjаве и обећање да неће владати онако како су владали у прошлости. Нагласио jе да Турска настоjи одржати контролу над Међународним аеродромом „Хамид Карзаи“ у Кабулу.

– Ми планове правимо у складу с новом реалношћу на терену и настављамо да преговарамо у складу с тим –изjавио jе.

Према писању турског дневног листа Деjли Сабах, талибани умјереним изjавама, као што jе она да ће поштовати права жена, покушаваjу да добиjу међународно признање, преноси Нова рс.

– Ми смо отворени за сарадњу. Били су врло опрезни у односима са Турском и надам се да ће тако остати – рекао jе Ердоган.

Осврнуо се и на на тврдње неких опозиционих политичара, а то jе да су се он и амерички предсједник Џо Баjден већ договорили како треба да поступаjу према авганистанским избјеглицама. Истакао jе да jе Амбасада Сjедињених Америчких Држава у Турскоj већ демантовала оваj навод те да ти коjи то тврде треба да „докажу оваj навод или да му се извине.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:26