Реџеп Тајип Ердоган / - EPA-EFE, YVES HERMAN/POOL
04/02/2022 u 17:15 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ердоган: Зеленски пристао на састанак са Путином

Ердоан је претходно посјетио Украјину гдје је, између осталог, са Зеленским разговарао и о жељи Анкаре да посредује у рјешавању питања Донбаса, преноси ТАСС

Турски предсједник Реџеп Тајип Ердоан рекао је да је постигао договор са украјинским предсједником Володимиром Зеленским о организовању састанка са руским предсједником Владимиром Путином.

- Москва је одговорила позитивно на наш позив да Путин посјети Турску након посјете Кини. Одредићемо сада датум а онда, надам се, желимо да одржимо састанак на високом нивоу, да окупимо Путина и Зеленског. Постигли смо договор са Зеленским по том питању  - рекао је Ердоан, преноси ЦНН Турк.

Ердоан је претходно посјетио Украјину гдје је, између осталог, са Зеленским разговарао и о жељи Анкаре да посредује у рјешавању питања Донбаса, преноси ТАСС.

Портпарол Кремља Дмитриј Песков рекао је раније данас да се тренутно не разговара о састанку Путина и Зеленског у Турској.

Према његовим ријечима, Путин је спреман да се састане са сваким, али мора да постоји сагласност о чему ће се разговарати и шта би такви разговори могли да постигну.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 15:07