ЕУ застава / - UNSPLASH
14/02/2022 u 17:12 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕУ тражи дипломатско рjешење, у припреми и пакет санкциjа

Радимо заjедно на проналажењу мирног рjешења и деескалициjи проблема - поновио jе портпарол ЕУ Петер Стано

Европска униjа (ЕУ) у потпуности jе фокусирана на проналажење дипломатског рjешења и деескалациjу ситуациjе у вези са Украjиниом, поручено jе данас из Брисела.

У Европскоj комисиjи (ЕК) наглашаваjу да су за ЕУ дипломатске активности наjаважниjе у заjедничким напорима коjи се, са партнерима у Украjини и Сjедињеним Америчким Државама (САД), улажу у рjешавање тренутне украjинске кризе.

- Радимо заjедно на проналажењу мирног рjешења и деескалициjи проблема - поновио jе портпарол ЕУ Петер Стано, преноси Тањуг.

У Комисиjи наводе да ЕУ ради истовремено и на ”робусном и свеобухватном пакету санкциjа у области економиjе и финансиjа”, коjе ће бити уведене против Русиjе уколико учини акт агресиjе против Украjине.

- Далеко се стигло у припреми пакета санкциjа. Координишемо се са савезницима и бићемо спемни да их брзо применимо уколико то буде потребно - рекла jе портпаролка ЕК Дана Спинат.

Упитана за одговор ЕУ на могући нови мигрантски талас уколико ”дође до рата и избjеглице се прелиjу преко граница Украjине”, она jе казала да ЕУ ради на ”два колосjека”.

- Поред овог коjи се односи на санкциjе, у широком смислу се припремамо за све могуће аспекте уколико ситуациjа ескалира, а миграциjе су jедна од тема - рекла jе Спинат. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
05. maj 2024 04:16