/ - Европска унија - фото илустрација
28/04/2022 u 06:29 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

ЕУ вјероватно следеће недеље објављује ембарго на руску нафту

Циљ је, како је речено, да забрана увоза нафте буде довољно тешка да нанесе озбиљну штету Русији, али да истовремено не дође до драматичних поремећаја на глобалном тржишту нафте, а посебно не у Европској унији

Европска унија планира да следеће седмице објави нове санкције Русији, које предвиђају ембарго на увоз руске нафте, с тим што би он, према незваничним информацијама, био примијењен у више фаза, пренио је ББЦ, јављају регионални медији.

У Европској комисији наводе да ће се прије доношења одлуке консултовати са Сједињеним Државама и Групом 7, у којој су економски најмоћније земље свијета.

Циљ је, како је речено, да забрана увоза нафте буде довољно тешка да нанесе озбиљну штету Русији, али да истовремено не дође до драматичних поремећаја на глобалном тржишту нафте, а посебно не у Европској унији.

У Бриселу истичу да су свјесни да од доступности нафте зависе и богате и сиромашне земље. Због тога је неопходно да се избјегне драстичано повећање цијена нафтног енергента, јер би то за последицу могло да има смањење међународне подршке западним санкцијама против Русије.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
18. maj 2024 20:05