Володимир Зеленски / - Н1
01/06/2022 u 14:16 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Ево како је Зеленски одговорио на питање да ли би било сукоба да је Трамп предсједник САД

Неко може вољети више Украјину, неко мање. Али вриједности за које се наша земља бори дефинитивно су оне које подржава САД - рекао је Зеленски

Предсједник Украјине Володимир Зеленски имао је интервју с Робом Шмитом, водитељем "Newsmaxa", који га је током разговора између осталог питао да ли би било рата у Украјини да је Доналд Трамп и даље предсједник Сједињених Америчких Држава, преноси Аваз.ба.

- Мислите ли да је другачије америчко руководство, другачије западно руководство, могло да спријечи ову агресију? Постоји много Американаца који вјерују да се ова инвазија не би догодила да је неко попут Доналда Трампа још у Бијелој куцћи. Какав је ваш став - гласило је Шмитово питање.

Зеленски је одговорио да је захвалан на помоћи коју је пружио актуелни председник САД Џо Бајден  и да је за Украјину најважнија подршка америчке јавности, без обзира на то која је странка на власти.

- Па, вјерујем да је најважнија помоћ народа Сједињених Држава. Они плаћају порезе, а новац који се издваја за подршку Украјини долази од пореза, и све је то хуманитарна, финансијска, војна подршка Украјини. Тако да сам захвалан садашњем предсједнику САД, као и онима у политичким партијама које нас подржавају - рекао је Зеленски и додао: "Жао ми је ако ћу рећи нешто што вам се не допада, али за нас као земљу у рату није важно да ли су демократе или републиканци. Народ САД је тај који нас подржава"

Истакао је да не зна шта би се десило да је Трамп предсједник САД.

- Тако да не могу да предвидим шта би се десило - рекао је Зеленски.

Додао је да "вриједности САД су исте, да свако може постати предсједник".

- Неко може вољети више Украјину, неко мање. Али вриједности за које се наша земља бори дефинитивно су оне које подржава САД - рекао је Зеленски.

Украјински предсједник је рекао да је важно да америчке институције попут Сената и Конгреса раде исто без обзира на то ко је на власти, како би задржале "вриједности САД".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:13