/ - UNSPALSH ILUSTRACIJA
20/10/2021 u 13:02 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Европа једини регион с повећаним бројем новозаражених

У Европи се трећу седмицу заредом биљежи раст новообољелих од коронавируса. Више од половине држава Старог контитента пријавило је повећање броја обољелих од ковид-19

Свјетска здравствена организација  саопшила је данас да је прошле седмице Европа била једини регион на свијету гдје је забиљежен пораст броја новозаражених коронавирусом, преноси Avza.ba.

У седмичној процјени пандемије, здравствена агенција УН-а, саопштила је да је прошле седмице у Европи регистровано седам посто више случајева заразе, односно око 2,7 милиона новозаражених те више од 46.000 смртних случајева узрокованих вирусом.

У Европи се трећу седмицу заредом биљежи раст новообољелих од коронавируса. Више од половине држава Старог контитента пријавило је повећање броја обољелих од ковид-19.

Највећи пад број новозаражених болешћу ковид-19 забиљежен је у Африци и западном Пацифику, гдје је број инфекција пао за око 18, односно 16 посто.

Број смртних случајева у Африци такође се смањио за отприлике четвртину, упркос недостатку вакцина на континенту.

- Остали региони, укључујући Америку и Блиски исток, извијестили су о сличним бројкама у односу на претходну седмицу - саопштила је СЗО.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
18. april 2024 23:25