Unsplash, ilustracija
20/07/2021 u 18:59 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
StoryEditor

Европа први регион у свијету који је прешао 50 милиона заражених

За то ја најодговорнија делта варијанта коронавируса која је детектована у 100 земаља и сада је доминантна у свијету

Европа има милон новозаражених сваки осми дан и пријавила је готово 1.3 милиона смртних случајева откад је почела пандемија, преноси B92.

За то ја најодговорнија делта варијанта коронавируса која је детектована у 100 земаља и сада је доминантна у свијету. Европка такође страхује и од још једног затварања које би дефинитивно било погубно за економију.

Статистички посматрано, Европа сада има 27 одсто случајева заразе коронавирусом у свијету и 31 одсто смртних случајева, а требало је само 194 дана да се дође од 25 до 50 милиона заражених, док јој је за првих 25 милиона требало 350 дана.

Русија и Француска приближавају се броју од шест милиона заражених од почетка пандемије, док је Енглеска у понедјељак укинула готово све мјере, али тзв. Дан слободе покварен је све већим бројем заражених и лошим прогнозама.

Француска је имала један од најстрожих локдауна у Европи, а сада тражи потврду о вакцинацији за улаз на бројна мјеста од почетка августа, као и обавезно вакцинисање за здравствене раднике. Због тога су у Француској протеклог викенда организовано више протеста у земљи.

Холандија је прошле седмице објавила да су поновно на снази смјернице за рад од куће, само неколико недеља након што их је укинула, као и неке рестрикције када се ради о баровима, ресторанима и ноћним клубовима.

Грчка тражи од посјетилаца и кафића да покажу потврду о вакцинацији да би могли ући у унутрашњи простор.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community

Izdvojeno

20. septembar 2021 22:36