/ - Фото: МIKHAIL METZEL/KREMLIN POOL/PLANET PIX
04/05/2022 u 11:55 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

ЕУ уводи санкције патријарху Кирилу; Патријашија: Не можете нас уплашити некаквим списковима

Породица нашег Патријарха је деценијама била изложена репресијама због вјере и нико се од њих се није плашио затвора, па чак ни одмазде, казали су из патријашије

Европска унија предложила је увођење санкција патријарху московском и цијеле Русије Kирилу, јавио је АФП позивајући се на релевантан документ.

АФП наводи да је овај предлог дио шестог пакета мјера као одговор на руску инвазију у Украјини.

Из Московске патријашије услиједио је одговор, а шеф Синодалног одјељења Московске патријаршије за односе са јавношћу Владимир Легојда казао је да је увођење санкција Европске уније против патријарха московског нема никакве везе са здравим разумом.

- Црква се не може застрашити уношењем на некакве спискове- казао је Легојда. 

Додао је да патријарх московски и цијеле Русије Кирил долази из породице чији су чланови деценијама излагани репресијама због вјере и моралног става у налету комунистичког безбожништва.

- Нико од њих се није плашио затвора, па чак ни одмазде. Зато треба бити потпуно неупућен у историју наше цркве да би плашили њено свештенство и вјернике уношењем на неке спискове- рекао је Легојда.

Како је додао, „што су санкције неселективније, то више губе додир са здравим разумом".

- Утолико ће дуже трајати постизање мира за који се Руска православна црква моли на свакој литургији, потврђујући своје ријечи пружањем помоћи свима који су погођени украјинским сукобом- закључио је Легојда. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 07:26