Вакцине Фајзер / - Ројтерс
02/02/2022 u 12:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фајзер од САД тражи одобрење за вакцинацију дјеце млађе од пет година

У САД је тренутно 19 милиона дјеце млађе од пет година једина група која још увијек не испуњава услове за вакцинацију против корона вируса

Компанија Фајзер (Пфизер) је затражила од власти САД да одобре изузетно ниске дозе вакцине против коронавируса за дјецу млађу од пет година, потенцијално отварајући пут вакцинацији најмлађих већ у марту.

У САД је тренутно 19 милиона дјеце млађе од пет година једина група која још увијек не испуњава услове за вакцинацију против корона вируса.

Многи родитељи се залажу за проширење вакцинације на ову групу поготово у вријеме када је због таласа омикрон соја вируса рекордан број дјеце у болницама.

Ако ФДА прихвати захтјев Фајзера, вакцине, које садрже десетину дозе за одрасле, могу примати дјеца млађа од шест мјесеци.

ФДА је данас саопштила да ће средином фебруара сазвати панел независних истраживача и љекара који би помогли у прегледу података компаније Фајзер.

До коначне одлуке ФДА могло би доћи у року од мјесец дана, након чега се чека одобрење Центара за контролу и превенцију болести.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:49