FOTO: EPA FBI ilustracija / - FOTO: EPA FBI ILUSTRACIJA
17/02/2023 u 17:25 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FBI imao "upad" na svojoj računarskoj mreži

Zvaničnici FBI-ja vjeruju da je u incident uključen računarski sistem FBI-a korišćen u istragama slika seksualnog iskorištavanja djece, rekla su za “CNN” dva izvora upućena u tu stvar

FBI je posljednjih dana istraživao i radio na suzbijanju zlonamjernog kibernetičkog incidenta na dijelu svoje računarske mreže, prema ljudima koji su upućeni u to pitanje, prenose Nezavisne.

Zvaničnici FBI-ja vjeruju da je u incident uključen računarski sistem FBI-a korišćen u istragama slika seksualnog iskorištavanja djece, rekla su za “CNN” dva izvora upućena u tu stvar.

-FBI je upoznat s incidentom i radi na dobijanju dodatnih informacija. Ovo je izolovani incident koji je obuzdan. Budući da je ovo istraga u toku, FBI u ovom trenutku nema daljih komentara- rekla je kancelarija u izjavi za “CNN”.

Zvaničnici FBI-a radili su na izolaciji zlonamjerne sajber aktivnosti, za koju su dva izvora rekla da je uključivala terensku kancelariju FBI-a u Njujorku – jedne od najvećih i najprofilnijih kancelarija sistema. Porijeklo incidenta hakovanja još se istražuje, prema jednom izvoru, prenosi “Cp24”.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 01:43