/ - FOTO FBI
02/05/2023 u 16:59 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FBI objavio fotografiju pogrešnog čovjeka, porodica u strahu

Porodica Franciska Oropeze rekla je da je on upravo započeo novi posao u Sjevernom Teksasu prošle nedjelje. On je muž i ima djecu. Sada, cijela njegova porodica nije sigurna da li će uopšte uskoro napustiti svoje domove

Muškarac iz Fort Vorta i njegova porodica kažu da su užasnuti i ljuti nakon što je FBI prvobitno objavio njegovu fotografiju i identifikovao ga kao osumnjičenog za ubistvo pet ljudi u blizini Hjustona u petak uveče. On dijeli isto ime kao i osumnjičeni, ali njegovo prezime se piše sa Z umjesto S. Zbog te greške, kako se navodi, on i njegova porodica ovog vikenda dobijaju prijetnje smrću.

Porodica Franciska Oropeze rekla je da je on upravo započeo novi posao u Sjevernom Teksasu prošle nedjelje. On je muž i ima djecu. Sada, cijela njegova porodica nije sigurna da li će uopšte uskoro napustiti svoje domove, prenose Nezavisne.

"Šta ako neko vidi tvit i vidi dijeljenje na Facebooku i vidi sliku, a onda ugleda njega. Znate?", rekla je njegova rođaka.

Porodica iz Fort Vorta sada je uplašena nakon što je FBI priznao da je pogrešno identifikovao čovjeka koji je traženi bjegunac zbog ubistva petoro komšija u Klivlendu u Teksasu. "FOX 4" je u nedjelju razgovarao sa ženom koja je rekla da je netačna fotografija njenog zeta, muža i oca četvoro djece koji živi u Fort Vortu.

"Nisu izašli napolje ili tako nešto, ali da, apsolutno. On je vozač kamiona. On vozi kroz cijele SAD", rekla je ona. "Neko bi ga negdje mogao vidjeti."

Žena je rekla da se naoružani i opasni osumnjičeni traži iz okruga San Hasinto i da njen zet dijeli slično ime, ali da se različito pišu. Ona je rekla je da je njen zet lično pozvao FBI u nedjelju u panici. Objasnio je istražiteljima da su postavili fotografiju pogrešnog čovjeka i da je korišćena njegova novosnimljena CDL fotografija.

"U tom trenutku, bili smo kao: 'O, Bože. Šta da radimo?' Ovo se u osnovi dijeli širom zemlje. Svuda je", kaže ona.

Sat vremena nakon tog poziva, FBI Hjuston je tvitovao o njihovoj grešci, uključujući nove slike osumnjičenog Franciska Oropese, i jasno stavio do znanja da će se, ubuduće, prezime osumnjičenog pisati Oropesa, sa S umjesto Z.

"Vratili smo se, pogledali šta imamo, i sada smo 100 odsto sigurni da imamo pravu fotografiju tamo, ali jeste, bila je greška. Priznaćemo to", rekao je Džejms Smit, specijalni agent terenske kancelarije FBI u Hjustonu.

Na konferenciji za novinare u nedjelju popodne, FBI se obratio novinarima.

"Kao što vidite, dobijamo informacije od čitavog niza agencija i građana. I to je bila greška sa naše strane. Identifikovali smo je. Brzo smo reagovali da uklonimo tu fotografiju", dodao je Smit.

Ali porodica iz Fort Vorta je rekla da printskrinovi i netačni članci i dalje kruže internetom, prenosi Telegraf.

"To je veoma užasna greška", rekla je rođaka pogrešno osumnjčenog čovjeka.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 06:16