/ - FOTO: PRINTSKRIN
10/02/2023 u 19:38 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

FBI pretresa kuću Majka Pensa

Očekuje se da će u narednim danima FBI takođe izvršiti pretres Pensove kancelarije u Vašingtonu

FBI trenutno vrši pretres kuće bivšeg potpredsjednika SAD Majka Pensa u Indijani, nakon što je njegov pravni tim obavijestio Nacionalni arhiv da je u kući pronađeno 12 povjerljivih dokumenata, prenio je danas CNN, pozivajući se na neimenovani izvor.

Očekuje se da će u narednim danima FBI takođe izvršiti pretres Pensove kancelarije u Vašingtonu.

Tokom razgovora sa američkim ministarstvom pravde uoči pretresa, Pensov tim je ''izrazio želju'' da ''potpuno sarađuje'', a članovi tima su naveli da ''ne vjeruju'' da postoje povjerljivi dokumenti ni u njegovoj kući ni u njegovoj kancelariji, pošto su oni sami izvršili, kako je saopšteno, ''ono što su smatrali opsežnim pretresom''.

Pensovi advokati su u kući pronašli desetak dokumenata koji su sadržali brifinge vezane za Pensova putovanja u inostranstvo, a izvori američke medijske kuće navode da se dokumenti klasifikovani kao ''nisko povjerljivi''.

Nakon vijesti da su u privatnim rezidencijama predsjednika SAD Džozefa Bajdena pronađeni povjerljivi predsjednički dokumenti, Pens je svojim advokatima naložio da ''iz predostrožnosti'' pretraže njegovu privatnu arhivu, nakon čega je objavljeno da su povjerljivi dokumenti pronađeni u njegovoj kući u Karmelu u saveznoj državi Indijani, prenosi Tanjug.

Pens je kasnije rekao da su dokumenti koji su pronađeni u njegovoj kući ''odmah'' obezbijeđeni i da je obaviješten Nacionalni arhiv.

CNN navodi da se Pens trenutno nalazi u porodičnoj kući, dok se njegov advokat nalazi u njegovoj kući u Karmelu gdje FBI trenutno vrši pretres.

Ranije ove nedjelje Specijalni savetnik ministarstva pravde Džek Smit pozvao je Pensa na razgovor u okviru istrage koju vodi protiv bivšeg predsjednika Donalda Trampa i njegove uloge u neredima tokom 6. januara 2021, i upada demonstranata u Kapitol.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
02. jun 2023 13:28