олуја / фото: UNSPLASH
14/04/2022 u 10:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Филипини: Страдало више од 120 особа у тропскоj олуjи

Регистровано jе 86 жртава у Беjбаjу, планинском подручjу подложном клизиштима у провинциjи Леjте, гдjе jе повриjеђено и 236 људи, наводи се у извjештаjу градских власти

Више од 120 особа страдале су у поплавама и клизиштима на Филипинима, коjе jе изазвала тропска олуjа Меги у централном и jужном диjелу државе, а воjска и данас наставља акциjу потраге и спасавања.

Регистровано jе 86 жртава у Беjбаjу, планинском подручjу подложном клизиштима у провинциjи Леjте, гдjе jе повриjеђено и 236 људи, наводи се у извjештаjу градских власти, преноси Роjтерс.

Више десетина особа се воде као нестале, а десетине хиљада су напустили своjе домове и сада се налазе у центрима за евакуациjу.

-Операциjе потраге, спасавања и извлачења ће се наставити - саопштила jе данас jединица филипинске воjске у Беjбаjу.

Олуjа Меги, коjа jе у недjељу стигла на копно са константним вjетровима до 65 километара на сат и ударима коjи су ишли и до 80 километара на сат, од тада jе ослабила.

Више од 162 хиљаде расељених становника налази се тренутно у склоништима у центрима за евакуациjу, док се jош више од 40 хиљада склонило код рођака, показуjу владини подаци.

Меги jе био први циклон ове године коjи jе погодио Филипине, архипелаг од више од 7,6 хиљада острва коjи у просjеку има 20 тропских олуjа годишње.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
16. april 2024 11:07