/ - ФОТО: РТС, OLIVIER HOSLET
09/12/2021 u 10:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Финска премиjерка на удару због кршења мера: „Извините, нисам знала“

Опозициони политичари кажу да jе премиjерка требала да буде примјер грађанима

Сана Марин, наjмлађа премиjерка света, нашла се на удару финске jавности због кршења епидемиолошких мера. Она jе након ризичног контакта са зараженом особом отишла у клуб са приjатељима и проводила се до раних jутарњих сати, а правила налажу обавезну изолациjу.

Након броjних негативних коментара и осуда грађана Финске, Сана Марин се извинила због пропуста. Неколико сати прије њеног изласка, министар спољних послова у њеноj влади добио jе позитиван тест на корона вирус.

Премиjерка тврди да jе добила инструкциjе да не мора у изолациjу jер jе примила две дозе вакцине. Ипак, испоставило се да jе добила СМС поруку у коjоj се наводи да мора бити у карантину.

Критичари сада доводе у питање њену криву процену и негодуjу jер Сана Марин ниjе у изолациjи, барем док не добиjе негативан налаз на корона вирус.

Опозициони политичари кажу да jе премиjерка требала да буде примјер грађанима.

- СМС у ком ми се саветуjе да избегавам друштвене контакте послан jе на моj службени телефон коjи сам оставила код куће. Кад сам у недељу видела ту поруку, одмах сам набавила ковид тест и резултат jе био негативан -  рекла jе премиjерка у своjу одбрану.

- Требала сам jош jедном да проверим смернице и да боље донесем одлуку. Jако ми jе жао - написала jе Марин на Феjсбуку.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 13:23