Урсула фон дер Лајен / - РТС
11/02/2022 u 22:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Фон дер Лајен и Бајден разговарали о санкцијама Русији и испоруци гаса

Она је потврдила да су све опције на столу и да ће се санкције тицати финансијског и енергетског сектора, као и извоза високотехнолошких производа, наводи се у саопштењу Комисије

Предсједница Европске комсије Урсула фон дер Лајен разоварала је путем видео конференције са предсједником САД Џозефом Бајденом, о кризи изазваној агресивним понашањем Русије према Украјини и напорима да се обезбједи уједињен и ефикасан амаричко европски одговор, саопштено је вечерас из Европске комисије.

У Комисији се наводи да су Лајен и Бајден подржали дипломатски приступ Русији како би је убиједили да деескалира кризу и изабере пут дијалога, пишу регионални медији.

Лидери су размотрили сарадњу на финализацији масивних санкција Русији. Предсједница фон дер Лајен је навела секторске и појединачне санкције у случају даље војне агресије Русије на Украјину. Она је потврдила да су све опције на столу и да ће се санкције тицати финансијског и енергетског сектора, као и извоза високотехнолошких производа, наводи се у саопштењу Комисије.

У Бриселу додају да су наставилли рад на осигурању додатних испорука природног гаса у случају прекида испоруке од стране Русије, а да се предсједница фон дер Лајен захвалила предсједнику Бајдену на америчкој подршци у овим напорима.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 07:39