/ - PHOTO BY PARKER COFFMAN ON UNSPLASH
18/10/2021 u 12:00 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Француска: Руски шпијун био у кабинету министра одбране

Према Медијапару, шпијун руске војне обавјештајне службе (ГРУ) убачен је у кабинет Ле Дриана, док је био министар одбране за вријеме предсједника Франсоа Оланда

Шпијун у служби Русије налазио се у кабинету француског министра одбране 2017. године, изјавио је бивши директор француске спољне обавјештајне службе (ДГСЕ) Бернар Бажоле у репортажи емитованој у недјељу увече на телевизији Франс 5, преноси N1.

Упитан о шпијуну у служби Русије који је био у кабинету тадашњег министра одбране Жан-Ива Ле Дриана који је сада шеф дипломатије, Бажоле је рекао да је то тачна информација и да је то пренио тадашњим извршним властима.

Бажоле је интервјуисан у репортажи посвећеној руском предсједнику Владимиру Путину.

-Претходних година смо говорили да је све готово послије хладног рата и да не треба више губити вријеме на шпијуне који више не постоје, већ је приоритет борба против тероризма. Међутим, шпијунске активности нијесу престале- рекао је он и додао да и даље постоје такве активности које спроводе Русија, Кина и САД.

Информацију о руском шпијуну је прије неколико година пренијела француска медијска кућа Медијапар. Према Медијапару, шпијун руске војне обавјештајне службе (ГРУ) убачен је у кабинет Ле Дриана, док је био министар одбране за вријеме предсједника Франсоа Оланда.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 09:11