/ - FOTO: PEXELS
07/04/2023 u 12:48 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Francuz treća osoba u istoriji s bogatstvom većim od 200 milijardi dolara

Ovaj 74-godišnjak postao je tek treća osoba u istoriji, nakon Ilona Maska i Džefa Bezosa koja je dosad stekla toliko bogatstvo

Bogatstvo Bernara Arnoa, francuskog modnog mogula, prvi put je premašilo 200 milijardi dolara nakon što su dionice njegovog francuskog carstva luksuzne robe LVMH dosegle rekordnu vrijednost.

Ovaj 74-godišnjak postao je tek treća osoba u istoriji, nakon Ilona Maska i Džefa Bezosa koja je dosad stekla toliko bogatstvo. Ono se procjenjuje na više od 200 milijardi dolara, piše Gardijan.

Mask i Bezos su već dosegli tu magičnu brojku, prije nego što se njihovo bogatstvo smanjilo zbog pada cijena dionica tehnoloških kompanija.

Arnoovo bogatstvo se u utorak povećalo za 2,4 milijarde dolara i sada iznosi 201 milijardu dolara, podaci su Blumbergova indeksa milijardera koji se svakodnevno ažurira.

Ove se godine njegovo bogatstvo povećalo za 39 milijardi dolara jer su dionice LVMH-a, zahvaljujući sve većoj potražnji bogataša za luksuznom robom porasle za 30 posto.

Francuski je milijarder za 25 milijardi dolara bogatiji od Maska, čije je bogatstvo smanjeno nakon kupovine Tvitera za 44 milijarde dolara i zbog pada vrijednosti kompanije za električne automobile Tesla od 50 posto u prošloj godini. Mask je Teslin suosnivač, izvršni direktor i posjeduje 13 posto dionica.

Bezos je prva osoba čije je bogatstvo u avgustu 2020. doseglo granicu od 200 milijardi dolara i treća je najbogatija osoba na svijetu sa imovinom od 128 milijarda dolara.

Arno je predsjednik i glavni izvršni direktor LVMH-a, koji posjeduje brendove Luj Viton, Kristijan Dior i Moët & Chandon. Njegove su dionice u poslednje tri godine skočile za više od 150 posto, dosegnuvši novu najvišu vrijednost od 853 eura u srijedu ujutro.

LVMH je prošle godine ostvario rekordnu prodaju od 79,2 milijarde eura i počeo je program otkupa dionica vrijedan 1,5 milijarda eura, što je doprinijelo dodatnom porastu cijene dionica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
14. maj 2024 09:04