ЕКСПЛОЗИЈА, ИЛУСТРАЦИЈА / - ФОТО: UNSPLASH
21/01/2022 u 07:49 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гана: Најмање 17 људи страдало у несрећи камиона, експлозија разорила дио града

Све болнице у окружењу мобилисане су да збрину повређене особе, а активиран је и план евакуације за превоз особа у критичном стању у болнице у главном граду Акри

Најмање 17 људи је страдало, а 59 је повријеђено у западној Гани у удесу камиона који је превозио експлозивне супстанце за рудник, саопштила је данас влада, додајући да је експлозија изазвана удесом разорила цео дио једног града.

Несрећа се догодила јуче у месту Апијасте недалеко од Богоса, рударског мјеста на западу, око 300 километара западно од Акре, главног града те западноафричке земље богате у рудним ресурсима.

Према првим сазнањима удес у коме су учествовали камион који је превозио експлозивни материјал за рударску компанију, мотоцикл и треће возило, догодио се близу електричног трасформатора што је довело до експлозије, рекао је министар информисања Коџо Опонг Нкрумах у саопштењу објављеном ноћас, преноси Нова.рс.

Он је рекао да је у 17 сати јуче потврђено 17 мртвих и 59 повријеђених. Од 59 повријеђених њих 42 су збринути у здравственим центрима, а неке од тих особа су у критичном стању, рекао је министар.

Све болнице у окружењу мобилисане су да збрину повређене особе, а активиран је и план евакуације за превоз особа у критичном стању у болнице у главном граду Акри, навела је влада.

Да би се избјегла друга експлозија заједнички тим полицијских ивојних стручњака за експлозије послат је на мјесто несреће да испита ситуацију и уведе безбједносне мјере, додато је у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 12:02