/ Бил Гејтс
12/01/2022 u 15:38 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гејтс има нову прогнозу о будућности пандемије корона вируса

Омикрон је, сматра Гејтс, велики изазов за све здравствене системе широм свијета, а најтежи случајеви заразе омикроном развиће се код људи који нису вакцинисани

Бил Гејтс, оснивач компаније Мајкрософт, поново је коментарисао корона вирус, и дао још једну прогнозу која се тиче горућег питања – када можемо да очекујемо крај пандемије.

У дискусији која се одвијала на друштвеној мрежи Твитер, Гејтс је одговарао на мноштво питања о пандемији и новој мутацији – омикрон, преноси Нова.рс.

- Постоји вјероватноћа да ћемо морати да се вакцинишемо сваке године -  упозорио је Гејтс. Међутим, његова прогноза каже – “ковид ћемо ускоро третирати као обичан грип”.

Омикрон је, сматра Гејтс, велики изазов за све здравствене системе широм свијета, а најтежи случајеви заразе омикроном развиће се код људи који нису вакцинисани.

Међутим, добра ствар је што ће омикрон створити имунитет код већине људи, а мало је вјероватно да ће се појавити нова варијанта вируса.

- Оно што се сада дешава је то да се и вакцинисани људи заражавају новим и јачим варијантама коронавируса. Вакцине које ће тек настати, требало би да спријече инфекцију и да осигурају вишегодишњу имунитет - поручује оснивач Мајкрософта.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
06. maj 2024 11:59