/ - AP - GREG BAKER - BIL GEJTS
09/02/2022 u 23:08 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гејтс написао књигу о томе како спријечити наредну пандемију

Током пандемије ковида 19, постао је један од водећих свјетских заговорника вакцина, редовно се појављујући на телевизији како би апеловао на јавност да се вакцинише

Суоснивач Мајкрософта и заговорник вакцинације Бил Гејтс написао је књигу у којој износи "лекције које можемо научити" из пандемије вирусом ковид 19.

Тврди да улагањем у здравство, вакцине и "глобални надзор патогена", наредна пандемија може бити спријечена.

Гејтс је објавио књигу на свом блогу у уторак, а предвиђено је да се књига нађе у продаји у мају. Књига описује "конкретне кораке које можемо предузети да би зауставили будуће пандемије и да у том процесу, обезбиједимо бољу здравствену заштиту за све широм свијета".

Гејтс је такође обећао да ће читаоце обавијестити и о својим "редовним разговорима са стручњацима из области јавног здравља као што су Ентони Фаучи и Тедрос Адхан Гебрејесус", и да ће објаснити своје виђење "вакцина које могу да зауставе плиму".

Гејтс је заговорник искорјењивања болести вакцинацијом.

Током пандемије ковида 19, постао је један од водећих свјетских заговорника вакцина, редовно се појављујући на телевизији како би апеловао на јавност да се вакцинише.

Чак и када се појавила сада доминантна варијанта омикрона и када су земље са високом стопом вакцинације широм свијета забиљежиле скокове у инфекцијама и смртима, Гејтс је најавио појачавање вакцина као кључно оружје у заустављању преношења ковид 19, преноси РТ.

Гејтс је такође охрабрио владе да се припреме за будуће пандемије и биолошке нападе финансирањем "Игре вируса".

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 22:58