Бил Гејтс / - Н1
29/05/2022 u 13:21 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гејтс: Постоји шанса да избије нова пандемија

Подсјетимо, Свјетска здравствена организација (СЗО) пријавила је у априлу да је број потврђених случајева корона вируса у свијету премашио 500 милиона

Суоснивач "Мајкрософрта" милијардер Бил Гејтс сматра да постоји 50 одсто шансе да се у следећих 20 година појави нова пандемија и да ће њено поријекло вјероватно бити природно.

- Људска популација расте и задиремо у све више екосистема. Зато прогнозирам да постоји 50 одсто шансе да ћемо имати нову пандемију природног поријекла у следећих 20 година, као резултат климатских промјена - рекао је Гејтс.

Гејтс, који је недавно објавио књигу „Како спјриечити следећу пандемију“, објаснио је да би следећа пандемија могао бити грип, нова врста вируса из породице корона вируса, па чак и вирус који направи човјек, што је назвао „врло застрашујућим сценариом“, преноси Срна.

Подсјетимо, Свјетска здравствена организација (СЗО) пријавила је у априлу да је број потврђених случајева корона вируса у свијету премашио 500 милиона.

Гејтс је био активан учесник глобалних напора дистрибуције дијагностике, лијекова и вакцина против корона вируса, путем своје "Фондације Бил и Мелинда Гејтс", као и у сарадњи са УН.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 18:55