/ - FOTO: TED
04/03/2022 u 19:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гејтс "згрожен" Русијом, па обуставио пословање у тој земљи

Донијели смо пакет нових мјера како би се ускладили са санкцијама које је Америка увела Русији, навели су из Мајкрософта

Мајкрософт, на чијем је челу Бил Гејтс, саопштио је да обуставља продају свих својих производа и услуга у Русији као одговор на војну акцију на Украјину.

Kомпанија је у саопштењу за медије осудила акцију Русије на Украјину, па је донијела пакет нових мјера како би се ускладила са санкцијама које је Америка увела Руској Федерацији.

- Згрожени смо, љути и растужени вијестима и призорима који стижу из Украјине. Овом приликом, желимо да обавијестимо јавност о новом пакету мјера које смо донијели као одговор на инвазију Русије на Украјину. У складу са одлуком владе САД о санкцијама, обустављамо продају свих Мајкрософт производа и услуга у Руској Федерацији- написала је компанија у саопштењу.

Из компаније су додали да ће наставити да доприносе и помажу сајбер безбедности Украјине и да су недавно успјели да одбране земљу од сајбер напада из Русије. Ово се односи на недавно обарање сајтова владиних, ИТ и финансијских институција у Украјини.

Гејтс је додао да, због новонастале ситуације, компанија обуставља многе аспекте свог пославња у Русији.

Подсјећамо, Мајкрософт је ове недјеље санкционисао и руске државне медије. Kомпанија је уклонила апликације РТ и Спутник из свих својих дигиталних продавница,а  том приликом, наведеним медијским кућама је забрањено и оглашавање на свим платформама у власништву Мајкрософта. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 21:24