Антонио Гутереш / - РТС
25/04/2022 u 21:10 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Генерални секретар УН састаће се са Путином у Москви

Kоначни циљ jе да се зауставе борбе и пронађу начини да се побољша ситуациjа за људе у Украjини, да се смањи пријетња по њих и обезбједи хуманитарна помоћ - рекао jе замјеник портпарола, Фархан Хак

Генерални секретар УН Антонио Гутереш на путу jе за Москву, гдје ће се састати са предсједником Русиjе Владимиром Путином у уторак, рекао jе замјеник Гутерешовог портпарола.

Гутереш ће имати и радни састанак и ручак са министром спољних послова Русиjе Сергеjем Лавровим.

Генерални секретар УН треба да отпутуjе у Киjев где ће се састати са предсједником Украjине Володимиром Зеленским и министром спољних послова Дмитром Кулебом у четвртак.

- Важно jе да генерални секретар може да прича са руководствима обје стране и да види коjи напредак може бити остварен. Коначни циљ jе да се зауставе борбе и пронађу начини да се побољша ситуациjа за људе у Украjини, да се смањи пријетња по њих и обезбједи хуманитарна помоћ - рекао jе замјеник портпарола, Фархан Хак.

Додао jе да Гутереш ниjе разговарао са предсједником САД Џозефом Баjденом о предстоjећоj посјети, али да jесте говорио са другим високим звеничницима САД.

Хак jе одбио да детаљно говори о предлозима коjе ће Гутереш изнијети на састанцима у Москви и Киjеву.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 01:55