главни тужилац МКС / - фото: Твитер
13/04/2022 u 23:36 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Главни тужилац Међународног кривичног суда посjетио Бучу и Киjев: Украјина jе мjесто злочина

- Овдjе смо jер имамо разумне основе вjеровати да су почињени злочини под jурисдикциjом МКС-а. Морамо пробити маглу рата да бисмо дошли до истине - поручио jе Кан у Киjеву

Главни тужилац Међународног кривичног суда (МКС) Карим Кан посjетио jе украjински град Бучу, коjи jе смjештен у близини главног града Киjева и коjи jе недавно био поприште стравичних злочина и разарања, jавља Анадолиjа.

Током своjе посjете Украjини, Кан се у Киjеву састао с украjинском главним тужиоцем Ирином Венедиктовом, гдjе jе похвалио снажну сарадњу украjинских власти у независним истрагама МКС-а.

Из МКС-а су на Твитеру саопштили да су Кан и Венедиктова сагласни да jе кључно продубити ангажман и оjачати партнерства како би се процесуирали одговорни за злочине почињене у Украjини.

- Украjина jе мjесто злочина. Овдjе смо jер имамо разумне основе да вјерујемо да су почињени злочини под jурисдикциjом МКС-а. Морамо пробити маглу рата да бисмо дошли до истине - поручио jе Кан у Киjеву.

Кан jе у прву службену посjету Украjини путовао 16. марта. Тада jе путем видео конференциjе разговарао с украjинским предсjедником Володимиром Зеленским.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 11:27