Glasačka kutija  / - FOTO: PEXELS
25/03/2024 u 08:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Glumac i pastor kandidati na predsjedničkim izborima u Venecueli

Popularni glumac i evangelistički pastor proglasili su svoje kandidature za predsjedničke izbore u Venecueli 28. jula, rekavši da su protivnici vlade, ali se ipak sumnja da su saveznici sadašnjeg predsjednika Nikolasa Madura.

Glumac Benhamin Rauseo (63), kojeg podržava njegova stranka Nacionalna demokratska konfederacija (CND), već je bio kandidat 2006. godine. Rauseo je na skupu stranke, koja ga je proglasila kandidatom, ocijenio da je sposoban da ujedini građane Venecuele.

Pastor Havijer Bertuči, trenutno poslanik, već je bio kandidat 2018. godine na izborima na kojima je pobijedio Maduro. Te izbore je bojkotovala opozicija, smatrajući ih „lažnim“, a nisu ih priznale SAD, Evropska unija i druge zemlje.

Bertuči (54) predstavio je svoj „program koji ima za cilj ponovno ujedinjenje, toleranciju, upravljanje i nacionalni mir“.

Za predsjedničke izbore prijavilo se još osam kandidata definisanih kao opozicija, ali tradicionalna opozicija smatra da pokušavaju da razbiju jedinstvo i podijele biračko tijelo kako bi garantovali pobjedu Madura.

Podnošenje kandidature ističe sjutra, kada se očekuje da će Maduro, koji želi treći mandat, podnijeti svoju kandidaturu u ime vladajuće Ujedinjene socijalističke partije Venecuele, iako su druge organizacije njegovog saveza to već učinile.

Maduro kreće u trci za još jedan mandat

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 09:31