Unspalsh ilustracija / - UNSPALSH ILUSTRACIJA
09/11/2021 u 12:13 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Грчка: Антиваксери дали 400 еура да им убризгају воду, добили вакцину

Наравно, садржај вакцина нијесу могли, али ни знали како да провјере, па су на њихово изненађење умјесто воде примили праве вакцине

Посљедњи у низу поступака антиваксера који показује да они не промишљају рационално догодио се у Грчкој гдје је група људи која оспорава дјелотворност вакцина дошла на идеју да се вакцинише лажним вакцинама и то плати 400 еура, преноси Nova.rs.

Наравно, садржај вакцина нијесу могли, али ни знали како да провјере, па су на њихово изненађење умјесто воде примили праве вакцине.

Ово није усамљен случај, масовне лажне вакцинације одвијају се у десетинама центара за вакцинацију широм Грчке. Накнада за мито за љекаре и медицинске сестре је 400 еура, пише КТГ.

Све се одвијало под окриљем тајности, а онда се десила урнебесна ствар: доктори су ставили мито у џеп, али давали праву вакцину, а не „воду“, и тако себе заштитили невоља.

Између 100 и 200 центара за вакцинацију од укупно 2.000 и око 300 љекара и медицинских сестара било је укључено у лажне вакцинације или у покушаје да се измијене подаци о вакцинацији.

Процјењује се да је преко 100.000 грађана узело лажне потврде о вакцинацији незаконитим методама.

Инспектори су ово открили унакрсним провјерама центара за вакцинацију у Атини, Кардици у западној Македонији и неколико области на Пелопонезу.

Те сада антиваксери, иако ће кривично одговарати нијесу на потпуном губитку – имају антитијела.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
19. maj 2024 01:53