/ - илустрација твитер Ελληνική Αστυνομία
05/11/2021 u 20:07 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грчка: Ухапшени мушарци због дјечје порнографије

Претрагом на лицу мјеста дигиталних доказа откривен је низ фајлова (фотографија и видео записа) дјечје порнографије

Управа за кибернетички криминал Грче поднијела је кривичну пријаву против два мушкарца, који су ухапшени, због дјечије порнографије. Хапшења су извршена у склопу превентивних акција на сузбијању дјечије порнографије и након кориштења информација добијених од страних власти, кроз међународну полицијску сарадњу.

- Наиме, након детаљне и детаљне претраге интернета на каналу интернет комуникацијске платформе, на територији Грчке идентификована су два корисника који су, користећи специфичне електронске трагове локалних комуникацијских провајдера, посједовали и дијелили материјал дјечије порнографије. На наведено је скренута пажња атинском тужилаштву и издата је релевантна комисија за уклањање повјерљивости комуникација, док су након преписке са провајдерима интернетских услуга и даље полицијске истраге идентификовани детаљи умијешаних особа и њихово пребивалиште- саопштила је грчка полиција.

Након наведеног, полицијске екипе су извршиле претресе у кућама осумњичених, гдје су пронађена и одузета два мобилна телефона, сим картица и пет интерних хард дискова рачунара.

- Претрагом на лицу мјеста дигиталних доказа откривен је низ фајлова (фотографија и видео записа) дјечје порнографије- навели су из полиције.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
07. maj 2024 18:16