Photo by Danielle Rice on Unsplash
07/07/2021 u 19:25 h
Dan.Dan.
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Грчкa: Враћене рестриктивне мјере за ресторане, ноћне клубове и кафиће

Здравствени радници забринути су око недавног раста броја новозаражених и појаве заразнијег делта соја. Јуче је било 1797 новозаражених, двоструко више него дан раније

Власници грчких кафића и ноћних клубова забринути су да ће нове рестриктивне мјере, које допуштају послуживање само гостима који сједе, угрозити туристичку сезону,  поручују да их прихватају ако ће то спријечити ширење коронавируса, преноси Index.hr.

Грчке власти вратиле су ове седмице рестриктивне мјере за ресторане, ноћне клубове и кафиће. Правила  важе од сутра, а њима се забрањује послуживање гостију који стоје.

-То је корак назад који ће свакако утицати  на туризам, но чини се нужним како не бисмо изгубили остатак љета. Бићемо стрпљиви- рекао је 27-годишњи Илиас Бабацикос, менаџер кафића на плажи у атенском обалном предграђу Алимосу.

Здравствени радници забринути су око недавног раста броја новозаражених и појаве заразнијег делта соја. Јуче је било 1797 новозаражених, двоструко више него дан раније.

Већина новозаражених су млади

Бабацикос је рекао како ће бити тешко контролирати људе,  изразио је наду да ће гости поштовати мјере, преноси Ројтерс. Власти су објавиле да се велик дио нових случајева односи на младе и на посјећивање мјеста за забаву. Власти су упозориле да ће локали који крше нова правила бити строго кажњени, а они који се више пута оглуше изгубиће дозволе за рад. 

-Сматрам да је ово погрешна одлука јер је у кафићима који су намијењени да у њима гости стоје јако тешко рећи некоме да мора сјести. Ово ће направити пуно штете- мисли Мариос Маркоу, 37-годишњи менаџер кафића у средишту Атене.

Вакцинисано је готово 38 посто грчке популације, а влада низом иницијатива мотивира становништво да се вакцинише, укључујући готовину и бесплатне мобилне податке за младе. Циљ је вакцинисати 70 посто становништва до јесени. 

-То је нежељени развој догађаја, схватамом зашто се догађа. Кључно је да се сви вакцинишу-казао је 48-годишњи Космас Теодоридис, гост кафића у грчкој пријестолници.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
04. maj 2024 00:08