/ - UN
27/01/2023 u 22:25 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gutereš: Društvene mreže saučesnici u širenju ekstremizma i rasizma

Gutereš je dugo izražavao zabrinutost zbog moći koje društvene mreže imaju i pozivao je na bolju regulativu kako bi se razjasnila odgovornost i poboljšala transparentnost

Generalni sekretar UN Antonio Gutereš rekao je danas da su društvene mreže i oni koji se oglašavaju na njima saučesnici u širenju ekstremizma i rasizma.

-Oni su vođeni profitom vratili ekstremizam sa margine u mejnstrim. Korišćenjem algoritama koji pojačavaju mržnju kako bi se korisnici zalijepili za svoje ekrane, platforme društvenih medija postaju saučesnici u širenju nasilja, kao i oglašivači koji subvencionišu ovaj poslovni model- rekao je Gutereš tokom govora povodom obilježavanja Međunarodnog dana sjećanja na Holokaust.

Gutereš je dugo izražavao zabrinutost zbog moći koje društvene mreže imaju i pozivao je na bolju regulativu kako bi se razjasnila odgovornost i poboljšala transparentnost.

-Znamo kako se govor mržnje lako pretvara u zločin iz mržnje, kako verbalno nasilje rađa fizičko nasilje, kako se narušavaju različitost i društvena kohezija, kao i vrijednosti i principi koji nas povezuju- rekao je Gutereš.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
20. april 2024 05:44