Antonio Gutereš / - EPA
15/01/2024 u 19:33 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Gutereš: Prestati sa igranjem vatrom na granici između Izraela i Libana

Ozbiljno sam zabrinut zbog svakodnevne razmjene vatre koja bi mogla da izazove širu eskalaciju sukoba između Izraela i Libana, što bi ozbiljno uticala na regionalnu stabilnost, rekao je Gutereš novinarima

Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Antonio Gutereš pozvao je danas da se prestane sa “igranjem vatrom” na granici između Izraela i Libana gdje traje sukob militantne grupe Hezbolah i izraelske vojske (IDF).

“Ozbiljno sam zabrinut zbog svakodnevne razmjene vatre koja bi mogla da izazove širu eskalaciju sukoba između Izraela i Libana, što bi ozbiljno uticala na regionalnu stabilnost”, rekao je Gutereš novinarima, prenosi RIA Novosti.

Dodao je da su desetine hiljada ljudi u sjevernom Izraelu i južnom Libanu bili primorani da napuste svoje domove zbog borbi između IDF-a i Hezbolaha.

“Duboko sam zabrinut zbog onoga što se dešava. Moram da prenesem ovu jednostavnu i direktnu poruku svim stranama: Prestanite da se igrate na plavoj liniji, deeskalirajte situaciju i zaustavite neprijateljstva u skladu sa Rezolucijom 1701 Savjeta bezbjednosti”, poručio je generalni sekretar UN.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 07:49