/ - SHUTTERSTOCK
08/06/2023 u 08:10 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Guverner Sjeverne Dakote ušao u trku za predsjedničkog kandidata republikanaca

Guverner Sjeverne Dakote, države koja je četvrta u SAD s najmanjim brojem stanovnika, objavio je svoju kandidaturu u Vol strit džurnalu i počeo kampanju danas u gradu Fargo

Guverner savjezne američke države Sjeverne Dakote Dag Bargam objavio je da ulazi u trku za republikanskog predsjedničkog kandidata za izbore 2024. godine.

Šezdesetšetogodišnji Bargam, bivši softverersi preduzetnik, pridružuje se dugom spisku pretendenata za republikanskog predsjedničkog kandidata među kojima za sada po ispitivanjima javnog mnjenja vodi bivši predsjednik SAD Donald Tramp.

Guverner Sjeverne Dakote, države koja je četvrta u SAD s najmanjim brojem stanovnika, objavio je svoju kandidaturu u Vol strit džurnalu i počeo kampanju danas u gradu Fargo gdje živi i koji je blizu malog poljoprivrednog grada Artura u kojem je odrastao.

- Ne treba da bude iznenađenje da sam cijelog života bio rukovođen vrijednostima malih gradova. I iskreno, veliki gradovi bi sada mogli da iskoriste više ideja i više vrijednosti od malih gradova - rekao je on okupljnim pristalicama.

On je govorio ispod plakata na kome je pisalo "Novi vođa za privredu koja se mijenja" poput slogana koji je prvi put koristio u svojoj uspješnoj kampanji za guvernera 2016. On je ponovo izabran za guvernera 2020. i ima prava da se kandiduje treći put 2024.

On je 1983. osnovao kompaniju Grejt Plejns Softver koju je kupio Majkrosoft 2011. godine a Bargam je ostao potpresjednk Majkrosofta do 2007. godine.

Njegovom prvom nastupu u predsjedničkoj kampanji održanom u bivšoj crkvi u Fargou prisustvovali su mnogi istaknuti republikanci Sjeverne Dakote uključujući dvojicu bivših guvernera i vodećih članova uprave te države. Mnogi su se slikali na bini ispred crveno,bijelo, plavog znaka "DagBargam za Ameriku".

Bargama malo ljudi poznaje van Sjeverne Dakote i čeka ga ogroman izazov u mnoštvu pretendenata za kandidaturu kojima dominira Tramp i poznatiji guverner u toj trci Ron Desantis iz Floride.

Predsjednički kandidat republikanaca treba da se suoči sa demokratskim predsjednikom Džoom Bajdenom u novembru 2024.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. septembar 2023 11:39