/ - фото: CRIMESITE.NL
15/04/2022 u 11:20 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Гвинеја: Бродом шверцовано 270 килограма кокаина

Пет чланова посаде брода су Шпанци, имају кривични досије за кривична дјела дроге

На отвореном мору заплијењено је 270 килограма кокаина са брода западно од Гвинеје Конакри, а пет особа на њему ухапсиле су власти Гвинеје и шпанска полиција и Гуардиа Цивил. Брод је примио дрогу на мору са другог непознатог брода, пише crimesite.

Брод је претходно пристао у Сеути, шпанској енклави у близини Марока. Шпанци су већ неко вријеме посматрали полазак брода у правцу југа. Након што је брод изгубљен, стигле су информације да ће примити кокаин на море и да је у контакту са људима у Турској.

Постојала је и информација да ће је брод, након што добије трговину, пребацити назад на трећи брод даље на мору. Шпанске власти су тада покренуле потрагу, заједно са Британском националном агенцијом за криминал и америчком управом за борбу против дрога (ДЕА).

Чамац је пронађен након више од 24 сата потраге. Дјелимично захваљујући информацијама турских власти, постало је познато да би требало да се налази у близини Гвинеје. Након двије претраге од стране гвинејске морнарице, брод је лоциран за неколико дана око 150 километара западно од Конакрија.

Пет чланова посаде брода су Шпанци. Имају кривични досије за кривична дјела дроге.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
24. april 2024 05:54