/ - PHOTO BY KANCHANARA ON UNSPLASH
28/12/2023 u 20:01 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hakeri ukrali dvije milijarde dolara u kriptovalutama

Tokom 2023. godine, hakeri su ukrali oko dvije milijarde dolara u kriptovalutama, preko različitih sajber napada i krađa

Po prvi put, još od 2020. godine, količina novca ukradenog u kriptovalutama ima tendenciju pada.

Još jednu godinu zaredom, hakeri su ukrali milijarde dolara u kriptovalutama. Međutim, situacija se popravlja, jer po prvi put od 2020. godine ovaj trend pada, prema navodima kompanija za kripto bezbjednost, prenosi B92.

Tokom 2023. godine, hakeri su ukrali oko dvije milijarde dolara u kriptovalutama, preko različitih sajber napada i krađa, navodi De.Fi – web3 bezbjednosna kompanija.

Pomenuta kompanija upravlja Rekt leaderboard sajtom, na kojem su izlistani najgori hakovi iz svijeta kriptovaluta. Ovdje se nalazi probijanje Ronin mreže kada je ukradeno preko 600 miliona dolara u kriptovalutama, što se smatra najvećim incidentom ovog tipa u istoriji, kao i ovogodišnji hakerski napad na Mixin Network kada je ukradeno oko 200 miliona dolara.

De.Fi je u svom izvještaju istakao: "2023. godina služi kao testament kako za postojeće ranjivosti, tako i za pokušaje da se one spriječe, iako je interesovanje za hakovanje kriptovaluta relativno splasnulo tokom prve polovine godine".

Prošle godine, sajber kriminalci su ukrali rekordnih 3,8 milijardi dolara u kriptovalutama, dok su tokom 2021. godine hakeri došli do 3,3 milijarde dolara u digitalnoj valuti.

Nemoguće je predvidjeti kakva će situacija viti tokom 2024, ali kako se kripto i web3 projekti ne mogu pohvaliti dobrim bezbjednosnim protokolima, očekuje se da će hakeri nastaviti da ciljaju ovu rastuću industriju.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
01. maj 2024 11:35