/ Лого ФБИ
14/11/2021 u 10:53 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хакован систем електронске поште ФБИ

Хардвер коjи jе био погођен у инциденту jе "брзо искључен чим jе проблем откривен", наводи ФБИ и додаjе да jе "ситуациjа и даље актуелна"

Хакери су компромитовали систем електронске поште америчког Федералног истражног бироа (ФБИ) и послали десетине хиљада порука са упозорењем на могући саjбер напад, обjавили су ова агенциjа и безбједносни стручњаци.

Лажни меjлови наизглед су стизали са легитимне адресе електронске поште ФБИ, са суфиксом @ic.fbi.gov, саопштила jе ова служба.

Хардвер коjи jе био погођен у инциденту jе "брзо искључен чим jе проблем откривен", наводи ФБИ и додаjе да jе "ситуациjа и даље актуелна".

Хакери су послали десетине хиљада порука путем електронске поште о могућем саjбер нападу, обjавила jе на "Твитеру" организациjа за праћење пријетњи "Спамхаус проџект".

Организациjа са седиштем у Андори и Шваjцарскоj, прва jе приjавила инцидент на Твитеру наводећи да jе обавијештена о "застрашуjућим" меjловима коjи су наводно долазили од ФБИ и америчког министарства унутрашњих послова.

Меjлови су упозоравали на "софистицирани ланчани напад" на саjбер инфраструктуру прималаца.

О овом инциденту извијестио jе и "Блумберг".

ФБИ и Безбједносна агенциjа за саjбер заштиту и инфраструктуру упознати су са инцидентом, наводи ФБИ у саопштењу.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
09. maj 2024 09:22