Ilustracija / - SHUTTERSTOCK
26/11/2023 u 13:02 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
StoryEditor

Hamas: Ubili su četvoricu naših komandanata u Gazi

Kunemo se Bogom da ćemo nastaviti njihovim putem, a njihova krv će biti svjetlo za mudžahedine i vatra za okupatore, saopštio je Hamas

Militantna islamistička grupa Hamas koja je 7. oktobra izvela brutalni napad na Izrael i ubila 1.200 ljudi, uglavnom civila, saopštila je da im je izraelska vojska ubila četvoricu komandanata. Oružano krilo Hamasa saopštilo je danas na svom Telegram kanalu da je među ubijenim vođama komandant sjeverne brigade u Gazi Ahmad Al Gandur, koji je bio i član vojnog savjeta Hamasa.

„Ostala tri ubijena komandanta su Vael Radžab, Rafat Salman i Ajman Sijam. Kunemo se Bogom da ćemo nastaviti njihovim putem, a njihova krv će biti svjetlo za mudžahedine i vatra za okupatore“, saopštio je Hamas.

„To je džihad pobjede ili mučeništva“, dodali su. Iz poruke se ne vidi kada su ubijeni. Izraelska vojska još nije komentarisala eliminaciju komandanata Hamasa.

Podsjetimo, Hamas je islamistička teroristička organizacija čiji je glavni cilj uništenje Izraela. Hamas je prije 50 dana izveo napad bez presedana na Izrael, tokom kojeg je Hamas ubio 1.200 Izraelaca, uglavnom civila.

Izrael je uzvratio nasilnim napadom na Gazu, prvo iz vazduha, a potom i kopnenim snagama. Više od 15.000 ljudi ubijeno je u odgovoru Izraela na Hamas, saopštilo je palestinsko ministarstvo zdravlja, koje kontroliše Hamas.

Juče je, u okviru četvorodnevnog primirja između Izraela i Hamasa, razmijenjeno 20 talaca za 39 palestinskih zatvorenika, a Hamas je u petak oslobodio 24 taoca, a Izrael 39 palestinskih žena i djece.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
Pratite nas
i na WhatsUp kanalu
27. jul 2024 04:12