Доналд Трамп / - Инстаграм
21/03/2023 u 11:24 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Haos i barikade na ulicama Njujorka, Tramp pozvao pristalice da protestuju

Predstavnici službi za sprovođenje zakona sastali su se nedavno na Menhetnu da bi razgovarali o optužnici protiv Trampa, koja bi mogla da bude podignuta u utorak ili srijedu, kao i o njegovom eventualnom privođenju

Barijere su podignute u okviru priprema za prvi krivični postupak protiv nekog predsjednika SAD, dva dana nakon što je Tramp pozvao svoje pristalice da protestuju jer se, kako je naveo, sprema njegovo hapšenje. Te informacije prenijeli su i brojni američki mediji, pozivajući se na procureli izvještaj, a u prilog tome govori i činjenica da se širom Njujorka i Vašingtona postavljaju barikade.

Gradonačelnik Njujorka Erik Adams rekao je novinarima da policija prati medije i da vodi računa o situaciji u gradu.

Predstavnici službi za sprovođenje zakona sastali su se nedavno na Menhetnu da bi razgovarali o optužnici protiv Trampa, koja bi mogla da bude podignuta u utorak ili srijedu, kao i o njegovom eventualnom privođenju.

Očekuje se da velika porota kasnije danas ili u srijedu optuži bivšeg Trampa.

Na sastanku u štabu njujorške policije, pored predstavnika tog odeljenja, prisustvovali su predstavnici američke tajne službe, sudski službenici i zvaničnici iz Kancelarije okružnog tužioca Menhetna Alvina Brega.

„Razgovaraćemo o tome kako da privedemo Trampa“, rekao je izvor iz istrage za američke medije, navodeći da odluka još nije donijeta.

Šta će se dogoditi ako Trampa uhapse u utorak?

Reagujući na izvještaje koji su procurili u medije, bivši američki predsjednik rekao je da ima informacije da se sprema njegovo hapšenje i pozvao pristalice na protest.

Tramp je rekao da „nezakonito curenje informacija“ iz kancelarije okružnog tužioca Menhetna ukazuje na to da će biti uhapšen, ali nije precizirao kakve će optužbe biti. On je zatim na svojim društvenim mrežama pozvao pristalice da izađu na ulice – „Protest, vratite našu zemlju“.

Kada zapečaćena optužnica bude dostavljena sudiji, kancelarija tužioca će razgovarati o Trampovoj predaji sa njegovim braniocem, rekao je neimenovani sudski zvaničnik, navodeći da će, ukoliko se Tramp ne preda, za njim biti raspisana potjernica.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
25. april 2024 15:05