Snimak rušenja izraelske bespilotne letjelice Hermes 450 / - FOTO: PRINTSKRIN
22/04/2024 u 15:09 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hezbolah objavio snimak rušenja izraelske bespilotne letjelice Hermes 450 iznad Libana

Libanski Hezbolah objavio je snimak obaranja izraelskog drona Hermes 450 iznad grada al- Ashiya u južnom Libanu sinoć oko 22:50 sati po lokalnom vremenu.

Takođe Hezbolah je gađao dvije zgrade koje su koristili izraelski vojnici u naselju Metulla, postigavši direktan pogodak kao odmazdu za nedavne izraelske napade na južna sela i civile, posebno na grad Kfar Kila.

Hezbolah je potvrdio da su ove dvije operacije došle kao podrška postojanom palestinskom narodu u Pojasu Gaze i njihovom otporu.

Kasnije je glasnogovornik izraelske vojske priznao da je izraelski dron oboren iznad Libana nakon što ga je pogodila raketa zemlja-vazduh.

Izraelski list Maariv objavio je da je raketa zemlja-vazduh ispaljena na bespilotnu letjelicu izraelskih snaga koja je letjela u vazdušnom prostoru Libana, potvrđujući direktan pogodak.

Elbit Hermes 450 je izraelska bespilotna letjelica srednje veličine (UAV) srednje veličine dizajnirana za taktičke dugotrajne misije. Ima izdržljivost od preko 20 sati, s primarnom misijom izviđanja, nadzora i komunikacije.

Ima mogućnost nošenja četiri rakete Rafael Spike.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
03. maj 2024 17:32