/ - FOTO: FACEBOOK
19/04/2023 u 19:27 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hil: Kenedija podržava dio Bajdenovih birača

U anketi USA Today/Suffok, 14 odsto anketiranih glasača koji su podržali predsjednika Bajdena 2020. reklo je da će podržati Kenedija 2024. godine

Advokat Robert F. Kenedi mlađi danas u Bostonu govori o svojoj kandidaturi za demokratskog predsjedničkog kandidata na američkim izborima 2024. godine i čini se da već ima značajnu podršku birača koji su dali svoj glas za aktuelnog predsjednika Džo Bajdena 2020. godine.

U anketi USA Today/Suffok, 14 odsto anketiranih glasača koji su podržali predsjednika Bajdena 2020. reklo je da će podržati Kenedija 2024. godine.

Po istraživanju, Bajdenova podrška među njegovim biračima 2020. iznosi 67 odsto. Pored toga, pet odsto glasača je reklo da bi podržalo autorku Marijan Vilijamson, a 13 odsto je ostalo neodlučno.

Prema anketi, Kenedi, bratanić pokojnog predsjednika SAD Džona Kenedija i sin pokojnog senatora i predsjedničkog kandidata Roberta F. Kenedija dobio je podršku „samoidentifikovanih konzervativaca, mlađih glasača i onih koji nemaju fakultetsku diplomu“, prenosi Hil. 

Takođe je dobro prošao i kod 33 odsto ispitanika koji ne odobravaju Bajdenov posao u Bijeloj kući i kod onih 35 odsto koji su rekli da je njegova politika bila „previše liberalna“.

Kenedi je, inače, poslednjih godina postao kontroverzna ličnost zbog promovisanja tvrdnji koje lažno povezuju vakcine sa autizmom i rata protiv anti-kovid vakcina.

(thehill.com/portal RTCG)

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
29. april 2024 00:29