Hilari Klinton / - SHUTTERSTOCK
21/05/2023 u 18:54 h
DAN portalDAN portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hilari Klinton: Ako Tramp pobijedi na izborima, to je kraj Ukrajine

Klintonova je takođe priznala da je starost 80-godišnjeg Džoa Bajdena, koji je krajem aprila najavio svoju namjeru da se kandiduje za drugi mandat, problem, ali je pozvala da se to uporedi sa alternativom – sa Trampom

Pobjeda Donalda Trampa na predsjedničkim izborima 2024. godine značiće „kraj demokratije“ u SAD i „kraj Ukrajine“, pošto će izvesti zemlju iz NATO-a, upozorila je bivši državni sekretar Hilari Klinton u intervjuu za Financial Times.

Prema njenim riječima, ruski predsjednik Vladimir Putin smatrao je da bi Tramp, da je pobijedio na predsjedničkim izborima 2020. godine, izveo SAD iz Sjevernoatlantske alijanse.

- Tramp je bio poklon ljudima kao što su Si Đinping i Putin. On je bio nesposoban za bilo kakav strateški pristup Kini i očigledno je bilo da bi uradio šta god bi Putin poželeo u vezi sa NATO-om, rekla je Klintonova.

Klintonova je takođe priznala da je starost 80-godišnjeg Džoa Bajdena, koji je krajem aprila najavio svoju namjeru da se kandiduje za drugi mandat, problem, ali je pozvala da se to uporedi sa alternativom – sa Trampom.

Pored toga, ona smatra da je izbijanje neprijateljstava u Ukrajini spriječilo planove Kine da izvrši invaziju na Tajvan.

Podsjetimo, Tramp je pobijedio Klintonovu na izborima 2016. godine.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
22. april 2024 14:32