/ Фото: EXIT NEWS
07/12/2021 u 18:01 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хилари Kлинтон одликовала Раму: Мало ко је помогао избјеглицама као он

Албанска влада треба да буде инспирација другима за дјеловање, поручила је она

Бивша државна секретарка Сједињених Америчких Држава Хилари Kлинтон одала је почаст албанском премијеру Едију Рами додијеливши му награду "Свјетски пионир".

Kлинтонова је рекла да Рамина влада, која је пружила руку помоћи авганистанским избјеглицама, треба да буде инспирација другима за дјеловање.

- Многи међународни лидери нису били вољни да ураде много, чак и када су их питали, у случају да су одговорили позитивно, обавезе које су преузели биле су мале. Нажалост, био је мали број лидера који су понудили помоћ, на врху те листе био је премијер Еди Рама. Рама је инстинктивно схватио колико је важно пружити руку, рећи 'да' - рекла је Хилари Kлинтон.

Истакла је да је Рама отворио врата Албаније људима из Авганистана, углавном женама у невољи и да је захваљујући њему и напорима албанске владе, више од 1.000 евакуисаних Авганистанаца безбједно у Албанији.

-У вријеме када су права и безбједност жена у цијелом свијету угрожени, посвећеност премијера Раме унапређењу благостања и могућности у Албанији за Авганистанце треба све да нас инспирише да дјелујем- закључила је Клинтонова. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 23:27