/ Фото: SHUTTERSTOCK
03/06/2022 u 19:19 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хилари Kлинтон: Путин не воли кад га критикују жене, умислио је да је месија

Он жели да поврати царску Русију, то је пријетња за цијелу Европу и остатак свијета, казала је она

Бивша америчка државна секретарка Хилари Kлинтон изјавила је да предсједник Русије Владимир Путин има “скоро месијанску вјеру у себе” и да не воли критике, нарочито ако долазе од стране жена.

Она је подсјетила да је „имала неке позитивне помаке“ у блиској сарадњи са Путином између 2009. и 2013. када је он био премијер Русије, али да се тај однос погоршао када је критиковала „очигледно непоштене“ изборе који су га вратили на мјесто предсједника 2012. године. 

Kлинтон је тада приликом једног свог говора истакла да “Руси имају право да се њихов глас чује и њихови листићи правилно преброје”, као и право “да избори буду по међународним стандардима”.

У Русији су након тога избили протести у којима је учествовало десетине хиљада људи, за шта је Путин окривио бившу америчку државну секретарку.

- Путин не воли критике, нарочито оне које долазе од жена. Упркос томе што тврди другачије, веома се намучио како би помогао Доналду Трампу да дође на мјесто председника 2016. године - рекла је Kлинтон која је изгубила од Трампа на тим предсједничким изборима, преноси Гардијан.

Kлинтон је још рекла да Путин “има готово месијанску вјеру у себе”, као и “жељу за повратком царске Русије”.

Она је навела да јој је то помогло да схвати како ће он због тога постати “пријетња за цијелу Европу и остатак свијета”.

- Kада је извршио инвазију на Украјину нисам била изненађена. Али ме је пријатно изненадило како се влада предсједника Владимира Зеленског организовала и како се Украјина брани. Добро то што је НАТО одлучио да снабдије Украјину оружјем, чиме је потврђена потреба за очувањем институција које треба учинити још ефикаснијим у будућности- закључила је Клинтон. 

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
26. april 2024 11:53