/ footo youtube Daily TV
28/11/2021 u 18:47 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хиљаде људи у Прагу протестује против ограничења

Чешке болнице, укључујући највећу, прашки Мотол, престале су са планираним радом и ограничиле осталу његу пошто се број пацијената заражених коронавирусом удвостручио

Неколико хиљада људи протестовало је данас у Прагу против ограничења уведених због коронавируса. Одлазећа влада је у четвртак пооштрила мјере, укључујући забрану божићних пијаца, што је била једна од главних тема окупљања.

- Овдје сам да се борим за слободу. Овдје сам јер се не слажем са оним што се данас дешава - рекао је Јиржи Хулец за "Рeuters", преноси Аваз портал.

Чешке болнице, укључујући највећу, прашки Мотол, престале су са планираним радом и ограничиле осталу његу пошто се број пацијената заражених коронавирусом удвостручио на око 6.000 у посљедње три седмице.

Новоименовани премијер Петр Фијала раније је позвао грађане да се вакцинишу како би заштитили себе и друге од озбиљних стања у случају инфекције.

Само 58,5 посто Чеха вакцинисано је против коронавируса, у поређењу са просјеком ЕУ од 65,8 посто, показују подаци Европског центра за превенцију и контролу болести.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
19. april 2024 05:12