авион / - фото: UNSPLASH
12/03/2022 u 18:31 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хиљаде Руса заглавиле на Таjланду: Због санкциjа не могу подизати новац, отказани летови

Постоjе неке авиокомпаниjе коjе jош лете за Русиjу, али путници мораjу приjе тога отићи у другу земљу

Хиљаде руских туриста на Таjланду су се због рата у Украjини и уведених санкциjа Русиjи нашле у незавидном положаjу, jер многи не могу да плате своjе трошкове или се врате кући због отказаних летова.

Око 6500 руских туриста остало jе "заглављено" у провинциjама Пукет, Сурат Тани, Краби и Патаjа, популарним туристичким средиштима на мору, уз хиљаду Украjинаца, рекао jе jуче за АП Jутасак Супасорн из Туристичке управе Таjланда. Jутасак jе казао да се Руси суочаваjу с два проблема: отказивањем летова и финансиjских услуга.

- Постоjе неке авиокомпаниjе коjе jош лете за Русиjу, али путници мораjу приjе тога отићи у другу земљу. Покушавамо то све да координирамо и пронађемо за њих летове - рекао jе Jутасак те додао да власти покушаваjу пронаћи и алтернативне начине плаћања за руске туристе.

Сивапорн Бунруанг, преводилац за Русе у Крабиjу, казала jе да неки не могу платити своjе рачуне jер више не могу користити Виса или Мастеркард кредитне картице. Додала jе да многи имаjу готовину те да они с УнионПаy картицама, коjе издаjе кинеска компаниjа, и даље могу плаћати трошкове.

Таjландска влада понудила jе руским туристима продужење визе за 30 дана те им покушава пронаћи jефтиниjи алтернативни смjештаj.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
23. april 2024 00:33