/ -Фото: Архива
22/02/2022 u 13:25 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Хит на интернету, Маск твитовао на ћирилици: "Тесла би био поносан"

Његов твит, стар свега неколико минута био је довољан да привуче пажњу домаћег интернета

Живот и рад једног од најбогатијих људи на свијету Илона Маска, заокупља пажњу великог броја корисника друштвених мрежа, гдје се милијардер неријетко оглашава са новостима из компанија "СпејсЕкс" и "ТеСла" чији је власник, али и коментаришући актуелна дешавања у свијету.

Његов најновији твит, стар свега неколико минута, који се састоји од само једног слова, био је довољан да привуче пажњу домаћег интернета.

Испод ћириличног слова "ћ" (ћ), које је Маск постовао, одмах су кренули да се нижу коментари корисника, који су нагађали шта је милијардер желио да поручи њиме, а неколицина људи са наших простора нашла се прозваном да објасни о чему је ријеч.

"Види Илоне, то "ћ" које си написао је дио српског ћириличног писма", "Никола Тесла би био поносан што учиш његово писмо", "Илон Маск је из Републике Српске, ако се не варам- само су неки од духовитих коменатара на Твитеру. 

Са друге стране, странци су у шали коментарисали да је ријеч о називу нове криптовалуте или имену за његово друго дијете, будући да се прво зове X Æ А-12 Муск.

Остали Маскови пратиоци, тражећи одговор, дошли су до сазнања да је ријеч о ознаци која се користи за описивање Планкове константе, односно за описивање најмање могуће вриједности енергије - једног кванта.

Физичари га већ више од 90 година називају "х са цртом" (х бар) и њиме рутински означавају редуковану Планкову константу "х".

Да ли је ријеч о "прецртаном х" или чириличном "ћ" Маск се још није огласио, али то није спријечило Србе да га прогласе својим сународником.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 17:34