/ - FOTO: SKRINšOT, TVITER
30/03/2023 u 18:55 h
Dan portalDan portal
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Hitno upozorenje SAD svojim državljanima: Odmah napustite Rusiju

U saopštenju se takođe navodi da svim američkim državljanima koji se nalaze u rusiji preporučuju da što prije napuste tu zemlju

Američki Stejt Department izdao je hitno upozorenje svojim državljanima da ne putuju u Rusiju, a onima koji trenutno borave u ovoj zemlji da je što prije napuste, prenosi Nova.rs.

U saopštenju se takođe navodi da svim američkim državljanima koji se nalaze u rusiji preporučuju da što prije napuste tu zemlju.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov danas je, povodom pritvaranja dopisnika „Volstrit džornala“ (WSJ) Evana Gerškoviča zbog špijunaže, izjavio da se ne radi o sumnji, već o tome da je novinar „uhvaćen na djelu“.

-Ovo je prerogativ Federalne službe bezbjednosti. Već je bilo saopštenje FSB, nemamo šta da dodamo. Jedino što mogu da kažem je da je, koliko znamo, uhvaćen na licu mjesta- rekao je Peskov.

Amerikanac Gerškovič, 32-godišnji dopisnik moskovskog biroa američkog lista, priveden je u Jekaterinburgu pod sumnjom za špijunažu, saopštila je ranije FSB.

On je, kako je navela FSB, Gerškovič je, „po instrukcijama američke strane, prikupio informacije koje predstavljaju državnu tajnu o aktivnostima jednog od preduzeća ruskog vojno-industrijskog kompleksa“.

Novinaru preti kazna do 20 godina zatvora.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
10. maj 2024 05:41