/ - PHOTO BY TORSTEN DEDERICHS ON UNSPLASH (ilustracija)
31/01/2022 u 15:03 h
ДАН порталДАН портал
Preuzmite našu aplikaciju
Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
StoryEditor

Холандија: Судар два брода током олује

Спасиоци су уз помоћ три хеликоптера евакуисали чланове посаде теретног брода који је знатно оштећен у судару и на који је почела да улази вода

Два брода су се данас сударила у Сјеверном мору близу Холандије током олује, а спасиоци су завршили евакуацију чланова посаде једног од њих, саопштиле су власти, јављају агенције преносе медији.

Спасиоци су уз помоћ три хеликоптера евакуисали чланове посаде теретног брода који је знатно оштећен у судару и на који је почела да улази вода.

Власти су навеле да је брод претрпио оштећење које је представљало "директну опасност за 18 чланова посаде". И други брод је оштећен у судару, али је наставио путовање.

До судара је дошло у тренутку када су дјелови сјеверне Европе захваћени снажном олујом, у којој су најмање четири особе погинуле током викенда. Многе куће су уништене, а хиљаде домаћинстава остале су без струје.

Хиљаде кућа на сјеверу Европе остале су данас без струје, а има и извјештаја о поплавама у лукама Сјеверног и Балтичког мора. Западна Холандија је јутрос погодјена јаким ударима вјетра који је чупао дрвеће и стварао проблеме у саобраћају.

Pratite nas na
Pridružite nam se na viber community
Pratite nas
i na telegram kanalu
28. april 2024 15:34